Processó del Sudari (Dissabte Sant)

El Dissabte a la nit, a les 18:30h. Ix de la Parròquia la Processó del Sudari presidida per una creu buida amb un sudari penjant d'ella. La Germandat vol amb aquesta Processó llançar un crit d'esperança a la feligresia que es prepara per a viure la celebració més important de l'any litúrgic.

 

Obri la Processó María Magdalena, il·luminant-se amb un cresol, que talla la foscor de la nit, camí del sepulcre, com a preludi del Ciri Pascual. Després d'ella, segueix la Germandat en formació amb fanals, precedint la Creu i el Sudari portat per un confrare sobre el pit. Els vestes porten l'hàbit penitencial, sense la capa, que espera a l'Església per al toc de Glòria.

 

En arribar la Germandat a la Parròquia, comença la Vigília Pasqual, amb el temple a les fosques, encenent el Ciri Pascual en el ritu que se celebra a la porta d'aquest. La tristesa i el dolor arriben a la fi amb l'alegria de la Resurrecció del Senyor.

 

 

Recorregut: Eixida del Temple, Plaza Tribunal de les Aigües, Avinguda del Port, Crist del Grau, José Aguirre, San José de la Vega, Francesc Cubells, Francesc Baldomà, José Aguirre, Drassanes, entrada al temple per Plaça Tribunal de les Aigües.